marți, 13 decembrie 2011

Minunatele calităţi ale ingerilor

Îngerii pot pătrunde şi cele mai adînci şi ascunse gînduri ale omului; adesea, oamenii ajung să fie răi şi atunci îngerii îl feresc de multe ori pe asemenea om de primejdii, însă dacă toate acestea nu ajută, îl lasă să greşească. După ce va simţi suferinţa, omul va deveni mai înţelept, va renunţa la ignoranţă şi se va îndrepta.
Îngerii respectă mai mult chiar şi o mică scînteie a libertăţii voinţei omeneşti decît toată puterea şi fapta care le-a fost dată de Dumnezeu! Ei nu obligă niciodată pe oameni să facă ceva. De aceea, e necesar ca mai întîi oamenii să dorească să fie ajutaţi iar apoi îngerii vor asculta chemarea şi vor acţiona cu toată forţa lor. Căci, să nu uităm: “Cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide”
De asemenea, e bine să ştim că îngerii nu pot face nimic prin propria lor voinţă, ci ei fac totul prin voinţa nesfîrşită şi unică a lui Dumnezeu. Ei sînt pure receptacole ale acestei Voinţe Divine, iar apoi îndeplinesc ce li se cere. Şi ei beneficiază de liberul arbitru, pot face aşa cum doresc, însă ei nu trebuie să uite de sarcina pe care o au de îndeplinit.
Iubirea lor este atît de mare, încît omul nu ar putea să o îndure decît atunci cînd iubirea din inima lui va fi la fel de mare ca iubirea îngerilor. În schimb, omului i-a fost dat să poată îndura profunzimea cea mai adîncă a înţelepciunii îngerilor, aşa cum omul poate suporta lumina unei flăcări, dar nu şi flacăra care dă această lumină.
În ipostaza de învăţători spirituali, ei nu arată totul limpede pentru ca să te determine să te gîndeşti tu însuţi şi să iei hotărîri drepte, să deosebeşti între bine şi rău. Acesta este un mod divin de a învăţa. La momentul potrivit, după ce sufletul omului se va trezi, el va şti spontan şi toate lămuririle necesare. Dacă însă sufletul nu este trezit, nu vom putea înţelege adevărurile mai profunde ale înţelepciunii Cerurilor.


Ingerul Sanatatii


Acest articol, este publicat prin amabilitatea Editurii PRONIA INTERNATIONAL 
Acest înger ne poate ajuta să ne găsim energia necesară pentru a ne împlini proiectele, ne învaţă cum să avem mai multă grijă de sănătatea noastră, cum să ne canalizăm energia astfel încât să nu ne epuizăm sau să ne îmbolnăvim.
Acest înger are în grijă starea noastră de bine. Cu ajutorul său vom putea lua cele mai bune decizii referitoare la modul în care să ne ducem viaţa.
Îl putem ruga să ne arate calea spre o viaţă sănătoasă şi echilibrată, ca să   fim fericiţi şi să ne amplificăm starea de bine. Îi putem cere vitalitate să facem ceea ce dorim, dar şi putere ca să îndeplinim cu succes tot ceea ce ne-am propus. Acest înger nu doar că ne sprijină sănătatea fizică, ci se îngrijeşte şi de cea emoţională şi spirituală. Adevărata sănătate se dobândeşte din echilibrul dintre minte, trup şi spirit, acest înger putându-ne ajuta să atingem această armonie. El ne veghează şi ne protejează de ceea ce ne poate influenţa negativ.
Dacă dorim să fim mai sănătoşi făcând exerciţii, mâncând natural sau luându-ne vacanţe relaxante, acest înger ne încurajează să ne simţim bine. Suntem îndrumaţi spre un stil de viaţă regenerator care să ne confere un sentiment de bunăstare şi destindere, plăcere şi bucurie.
Acesta este îngerul care are grijă de noi când suntem bolnavi şi care binecuvântează leacurile şi remediile pe care le folosim, ajutându-ne astfel să ne recăpătăm puterile. El se îngrijeşte ca noi să nu ne îmbolnăvim din cauza suprasolicitărilor.
Ne putem ruga Îngerului Păzitor al Sănătăţii să ne dăruiască sănătate şi să ne vindece de orice boală suferim, indiferent că este de natură fizică, emoţională sau spirituală. Îl rugăm să ne dea putere şi starea de bine de care avem nevoie pentru a putea duce la bun sfârşit tot ce ne-am propus.
Darurile spirituale pe care ni le oferă: ne ocrotesc sănătatea, ne feresc de boli, ne ajută să ne amplificăm energia vitală, astfel încât să facem faţă cu succes cerinţelor vieţii, ne ajută să atingem şi să menţinem un echilibru între structurile noastre fizice, psihice, mentale şi spirituale.

Sursa: Revista Misterelor Nr. 1 / Octombrie 2009


luni, 12 decembrie 2011

Tacerea ingerilor

In "Despre numele divine" (IV, 2), Dionisie Areopagitul vorbeste, la un moment dat, despre ingeri ca despre niste "vestitori ai dumnezeiestii taceri". Pasajul e sur­prinzator, chiar daca trimite la marea tema a incognoscibilitatii lui Dumnezeu pe care - cum spun Sfin­tii Parinti (Ioan Gura de Aur, de pilda) - nici inge­rii nu pot s-o destrame. Dar tot ce stim - din surse - despre ingeri ii plaseaza mai curand la antipodul tacerii. Nu sunt ei mesageri, vestitori, muzicieni? Nu sunt tocmai ei aceia care fac cerurile sa rasune? "Voci" ale Domnului, interpreti ai Cuvantului Lui, slavitori - cu glas si trambita - ai splendorii Sale, ingerii nu par sa fie ilustrarea cea mai convingatoare a apofatismului... Dionisie deschide insa, in marginea tace­rii dumnezeiesti, un teritoriu de reflexie despre tacerea ingerilor, mai putin frecventat de angelologie.

Ingerii tac, asa cum stiu sa taca, in genere, naturi­le slujitoare. Tacerea lor e forma suprema a "asculta­rii", semnul radical al smereniei disponibile, asteptarea intensa a poruncii dumnezeiesti. Ceea ce "se aude" in tacerea aceasta e o maxima receptivitate fata de voia altuia. Calugarii care se straduiesc sa imite mo­ravurile ingerilor nu sunt niciodata mai aproape de tel decat atunci cand tac.("Caci tacerea celor curati este rugaciune...", spune Sf. Isaac Sirul (Filocalia, X, p. 450). Sau (ibid., p. 474): "Tacerea este taina veacului viitor. Iar cuvintele, unealta acestei lumi." Vezi si comen­tariile lui Dumitru Staniloae (ibid., nota 424, p. 345 si nota 584, p. 474), cu citatul din Olivier Clement despre "tacerea epifanica" si despre "supra-abundenta tacerii").

Intrucat textele sacre consemneaza mai cu sea­ma momentele cand ingerii vorbesc, cand, in impre­jurari speciale, se adreseaza oamenilor, nu suntem obisnuiti sa ne reprezentam tacerea prelunga din­tre fulgurantele lor discursuri. De altfel, chiar cand vorbesc, ingerii sunt, de regula, laconici, strict in­dicativi, fara volute, fara ornamentica.

Pe de alta parte, ingerii - cei pazitori mai ales - sunt, prin delegatie divina, pedagogii nostri. Cum se impaca pedagogia cu tacerea? In imediat, lucrul e im­posibil. Nimic nu e mai putin misterios decat un pro­fesor. Profesorul e locvace si divulgativ. E cu atat mai bun pedagog cu cat se tine mai departe de mistagogie. Ingerul insa trebuie sa inlocuiasca discursul prin prezenta. Iar prezenta lui e - in afara unor mo­mente privilegiate - extrem de discreta. Suntem in­valuiti fara incetare de tacerea ingerului nostru, pe care, neatenti, o percepem ca absenta, ca demisie ne­putincioasa.

Despre ce vorbeste tacerea unui inger? "Despre tacerea dumnezeiasca" - spune Dionisie. Adica de­spre tacerea care se afla dincolo de Cuvantul Lui, in tenebra supra-evidenta a plenitudinii Sale. Or, sin­gurul mod de a indica tacerea este tacerea insasi, ta­cerea atenta, orientata, harnica. Fiindca exista specii ale tacerii care nu au nimic de a face cu tacerea in­gerului: tacerea obosita, stupoarea, inexpresivitatea, evaziunea, nesimtirea, lenea. Pe scurt, tacerea in care n-a locuit niciodata nici macar o farama de cuvant. Dimpotriva, tacerea ingerului e plina de gest si de aluzie. Uneori e insotita de un suras, ca tacerea aceea formidabila, aproape echivoca, de pe chipul ingeru­lui care, in finalul unui film de Pasolini, priveste mor­mantul gol al lui Iisus. Tacerea ingerului vorbeste despre dumnezeiasca tacere a mormantului gol. Si despre vidul impenetrabil, atotcuprinzator, al Ce­lui inviat, care transforma moartea in vacuitate. Tacerea ingerilor este o tacere eminamente faptuitoare. Ei ni se adreseaza, fara cuvinte, prin actiu­nea lor, prin evenimente, intamplari si experiente. Ploaia cazand egal pe suprafata unui lac poate fi mai plina de ingeri decat un compact op de teologie.

Nu e mai putin adevarat ca situatia ierarhiilor ce­resti e condamnata la o anumita ambiguitate: am­biguitatea sub care sta orice fiinta intermediara. Una e tacerea dumnezeiasca, alta e vestirea acestei taceri. Pentru a vesti o tacere, trebuie sa fii simultan de par­tea tacerii si de partea expresiei. E o proba greu de tre­cut, o proba pe masura teribilei puteri a ingerilor. Oricine "teologhiseste" incearca, in fond, sa se con­tamineze de aceasta putere, sa vesteasca o inaparenta, sa imite ambiguitatea angelica. Ca fiinte situate in interval, intre natura creata si Dumnezeu, oame­nii comunica genuin, "consangvin" as spune, cu fi­intele ingeresti situate intre Dumnezeu si umanitate.


Andrei Plesu

duminică, 11 decembrie 2011

Rugaciunea Sfantului Francisc din Assisi

Doamne, fa din mine unealta Pacii Tale
Acolo unde este ura s-aduc iubire,
Acolo unde este ofensa s-aduc iertare,
Acolo unde este dezbinare s-aduc unire,
Acolo unde este greseala s-aduc adevar,
Acolo unde este neincredere s-aduc credinta,
Acolo unde este disperare s-aduc speranta,
Acolo unde este intuneric s-aduc lumina ta,
Acolo unde este tristete s-aduc bucurie.
 
O, Stapane, nu te-am cautat atat
Spre a fi consolat... cat pentru a consola,
Spre a fi inteles... cat pentru a intelege,
Spre a fi iubit... cat pentru a iubi.
 
Deoarece:
 
Dand... primesti,
Pierzand... gasesti,
Iertand... esti iertat,
Murind... reinvii la viata eterna!





luni, 5 decembrie 2011

9 tipuri de ingeri

Chiar daca puterm vorbi direct cu Dumnezeu prin rugaciune, El ajunge la noi printr-o varietate de ingeri, care au fiecare atributii distincte. Exista noua tipuri de ingeri in trei grupe majore, cunoscute sub numele de ceruri. Indiferent de locul lor din ierarhie, ingerii sunt ca si noi, indivizi.

Spre deosebire de noi, pentru ca sunt in masura sa vada dincolo de o cronologie muritoare, ei sunt extrem de rabdatori si iertatori. Sunt la curent cu obiectivele vietii noastre personale si sunt desemnati sa ne ajute, dar niciodata nu vor interveni peste liberul-arbitru. Entitatile primului cer emana in univers vibratii sau valuri de dragoste devotata.

1. Serafimii

Sunt ingerii care sunt cel mai aproape de Dumnezeu. Ii inconjara tronul si emit o lumina intensa fierbinte, reprezentand dragostea Lui. Serafimii sunt considerati „serpi de foc", si nici macar celelalte fiinte divine nu se pot uita la ei. Exista doar patru serafimi si fiecare are patru fete si sase aripi. Cand vin pe Pamant, renunta la aspectul lor de sarpe, preferand o intruchipare umana inalta si subtire.

2. Heruvimii

Acesti ingeri sunt detinatorii evidentei ceresti si ai cunoasterii lui Dumnezeu. Sunt trimisi pe Pamant cu sarcini mari, cum ar fi expulzarea oamenilor din Gradina Edenului. Arta antica descrie heruvimii ca avand un aspect de sfinx, cu aripi si cu chipuri umane, si nu copii dolofani cu aripi, cum apar acum pe felicitari si carti postale. Ophaniel, Rikbiel si Zophiel sunt heruvimi, asa cum a fost Satana inainte de cadere.

3. Tronurile

Infatisarea Tronurilor e poate cea mai bizara din primul grup. Se spune ca arata ca niste roti mari stralucitoare, acoperite cu multi ochi. Ii servesc lui Dumnezeu drept car si Ii distribuie judecata, in scopul de a-I indeplini dorintele pentru noi. Ingerii din al doilea cer pot exista intr-o stare de tranzitie intre lumea celesta si cea umana. Tronurile sunt considerate guvernatori ceresti , care incearca sa gaseasca un echilibru intre materia si spirit, intre bine si rau.

4. Domniile

Ganditi-va la Domniica la managementul de mijloc. Ei primesc ordine de la Serafimi si Heruvimi, apoi impart atributiile ingerilor-lucratori . Scopul lor principal este de a se asigura ca Universul isi pastreaza ordinea prin trimiterea puterii pe Pamant, pe care o primesc sefii de guvern si alte autoritati. Zadkiel este seful acestui ordin.

5. Virtutile

Avand forma unor scantei de lumina, Virtutile sunt responsabile cu mentinerea lumii naturale si ii inspira pe oameni in domenii cum ar fi stiinta. Primesc ordine de la ingerii de mai sus si le transforma in miracole pentru cei care merita. Cand ni se arata in forma lor pamanteasca, ele sunt muzicieni, artisti, vindecatori, dar si oameni de stiinta care lucreaza cu puterea dragostei si a fizicii. Cei doi ingeri care s-au aratat la inaltarea lui Iisus se crede ca au fost Virtuti.

6. Stapanii

In forma lor cereasca, Stapanii apar ca fumuri viu colorate, dar neclare. Stapanii sunt agenti de frontiera intre Cer si Pamant. Ei sunt ingerii nasterii si ai mortii. Unii cred ca ei se afla si in fruntea demonilor care doresc sa distruga lumea, in timp ce altii, mai ales Sf. Paul, credeau ca Stapanii in sine erau cei rai. In orice caz, ei sunt un grup de experti care servesc drept consilieri in materie de religie, teologie si de ideologie.

7. Intaietorii

Aceste fiinte angelice au forma unor raze de lumina. Intaietorii supravegheaza totul. Ei ghideaza intreaga lume - natiuni, orase si alte localitati. Mai mult, sunt responsabili cu religia si politica. Ca si cum n-ar avea destule sarcini, sunt de asemena responsabili cu gestionarea actelor ingerilor din subordinea lor.

8. Arhanghelii

Acestia, impreuna cu ingerii, sunt protectorii oamenilor si ai tuturor lucrurilor fizice. Dar nu-i chemati sa va ajute personal; Arhangheli raspund cel mai bine cand vine vorba de treburi care implica intreaga omenire. Ei sunt primul ordin de ingeri care apar numai in forma umana. Ca atare, functioneaza printre noi sub forma de exploratori, filozofi si lideri ai drepturilor omului. Acest ordin este cel mai cunoscut datorita mentionarii in Biblie al numelor Mihai, Gabriel, si Rafael.

9. Ingerii

Ingerii sunt adevaratii intermediari intre Dumnezeu si oameni. Ingerii nu vegheaza peste natiuni; ei au grija de gospodarii si de oamenii care cred in Dumnezeu si ii apara de demoni. Ei hranesc, consiliaza si vindeca. Fiecare are un inger al lui, cunoscut ca „ingerul pazitor", si este alaturi de noi zi de zi.


marți, 29 noiembrie 2011

Ingerii pazitori ai copiilor

Ingerii pazitori ai copiilor


Ideea forţa: "Preacinstesc preţiosul copil din sufletul meu, încurajez şi ocrotesc fiecare nou început".
Aceşti minunaţi îngeri protejează şi menţin tot ce apare nou în viaţă, în special pe nou-născuţi. Ei veghează asupra a tot ce are legătură cu creşterea, asupra a tot ce are nevoie de căldură şi ocrotire.


Funcţia îngerilor: veghează şi ocrotesc copiii.


Misiunea lor pe Pământ: ne ajută să redescoperim copilul din noi; se îngrijesc de orice nou început în viaţă.


Ei sunt îngerii care veghează sufletele ce se încarnează; ajută mamele şi bebeluşii la naştere. Fiecare nou-născut este binecuvântat şi ocrotit de îngerul său păzitor. Ei hrănesc, susţin, ocrotesc tot ceea ce este nou şi fragil, pentru ca aceşti copii să devină puternici şi fermi. Aceşti îngeri înlesnesc toate începuturile, susţin noile proiecte sau noile relaţii.


Tot ceea ce este nou în viaţa noastră va fi binecuvântat şi ocrotit cu grijă de către Îngerii Păzitori ai Copiilor. Ei ne ajută, de asemenea, să ne păstrăm puritatea şi inocenţa. Copilul din noi, care aspiră să fie acceptat şi iubit, va fi recunoscut de către aceşti îngeri păzitori.


Îngerii Păzitori ai Copiilor ne pot vindeca rănile sufletului. Putem cere binecuvântarea lor atât pentru noi, cât şi pentru toţi cei cu care venim zilnic în contact.


luni, 28 noiembrie 2011

Întreabă îngerii


Această manieră imediată şi rapidă de a întreba îngerii dă un răspuns asupra unei situaţii sau probleme emoţionale. Pentru a beneficia la maximum de binefacerile acestui procedeu, concentraţi-vă cu putere asupra întrebărilor pe care le veţi pune. Cereţi sfaturile care să vină în sprijinul binelui şi bucuriei voastre. Răspunsul va fi cu atât mai evident dacă sunteţi calmi şi receptivi. Puteţi pune orice întrebare vă macină, însă răspunsul nu va fi niciodată un simplu ”da” sau “nu”. Îngerii înşişi vă vor ajuta să vă exprimaţi clar şi să vă folosiţi intuiţia pentru a le înţelege sfaturile.

Înainte de a pune întrebarea, faceţi ca atmosfera din jur să fie cât mai plăcută. Puteţi să ascultaţi o muzică agreabilă, să aprindeţi un beţişor parfumat sau o lumânare şi să vă concentraţi asupra îngerilor pe care îi veţi invoca. De fapt, vă puteţi găsi singuri propriul ritual de pregătire după gusturile personale: orice poate să vă inspire şi să ajute să vă deschideţi inima, va fi binevenit.
Când sunteţi pregătiţi, puneţi întrebarea, din tot sufletul, rugând îngerii să răspundă solicitării voastre şi să vă lumineze mintea şi inima pentru a putea percepe  corect mesajul lor.

Daţi apoi clik pe locul indicat şi rămâneţi deschişi pentru a primi iubirea şi sfaturile prietenilor noştri divini. Îngerii care apar aduc răspunsul la întrebarea voastră. Priviţi cu atenţie imaginea îngerilor şi citiţi mesajul înscris pe fiecare imagine; acesta conţine esenţa îngerilor respectivi. Dar, lecturaţi şi descrierea mai amplă pentru a înţelege atribuţiile lor, modul în care acţionează, când şi cum să-i apelăm, dar mai ales, legătura dintre aceşti îngeri şi întrebarea pe care am pus-o. Impresiile personale vor deveni atunci clare şi grăitoare. Reflectaţi o clipă asupra felului în care îngerii vă propun ajutorul. Lăsaţi energiile să curgă spre conştiinţa voastră şi veţi şti ce vor să vă transmită. Puteţi să îi rugaţi să fie alături de voi, să vă ajute şi să vă susţină până la capăt în rezolvarea situaţiei sau problemei emoţionale cu care vă confruntaţi.

Dacă aveţi impresia că nu aţi primit răspunsul aşteptat ci, dimpotrivă, informaţii care vă adâncesc confuzia, distanţaţi-vă puţin şi reflectaţi, fără a vă agăţa de un punct anume. Numai cu o minte liniştită putem cu adevărat să înţelegem mesajul îngerilor şi asta e valabil pentru orice instrument divin. Rămâneţi calmi, disponibili şi atenţi la mesajele îngerilor. Dacă răspunsurile lor continuă să vi se pară obscure, cereţi-le să fie mai clari şi urmăriţi să reflectaţi din nou asupra noilor informaţii. Uneori, o noapte de odihnă sau un vis sunt suficiente pentru a înţelege ce nu puteaţi dezlega în ajun. Poate fi interesant de consemnat în scris întrebările şi răspunsurile obţinute. Veţi constata, mai târziu, că informaţiile ce vi s-au dat se dovedesc juste şi veţi aprecia valoarea acestui procedeu.
Dacă, totuşi, ele par a nu fi verificabile, nu lăsaţi ca îndoiala să se instaleze în voi: poate că nu aţi ştiut să interpretaţi corect mesajele codate ale îngerilor.

Îngerii nu pot aduce decât energii pozitive în viaţa voastră. Mesajele lor vă vor permite să aveţi o viziune clară şi pozitivă a unei situaţii sau persoane. Aveţi încredere în fiinţa profundă care sunteţi şi ea vă va ghida spre îngeri. Şi să aveţi încredere în vocea voastră interioară; ceea ce vă dictează inima e inspirat de îngeri, care nu caută decât să trezească în voi deciziile înţelepte şi sănătoase, ce vă conduc spre fericire.
Sursa: Lumea ingerilor.ro

duminică, 27 noiembrie 2011

10 lectii invatate de la ingeri


1.Traieste in integritate
Ingerii mi-au spus: „Petrece-ti timpul ocupandu-te de activitati care se potrivesc cu cele mai inalte intentii ale tale. Lasa deoparte lucrurile la care intuitia te indeamna sa renunti.
Ingerii m-au indemnat sa-mi ascult inima. M-au asigurat ca voi fi in siguranta daca refuz munca care nu se potriveste adevaratelor mele intentii. Am descoperit rapid ca ingerii aveau dreptate!
2.Nu exista decat ACUM
„Esti complet si intreg chiar acum. Nu-ti pune speranta in ceea ce ti-ar putea aduce ziua de maine – asta ar implica ca esti imperfect sau iti lipseste ceva acum, si ca vei fi complet doar atunci cand ceva exterior va aparea in viata ta in viitor.”
Cand ingerii mi-au spus acestea, am realizat ca eu traiam pentru viitor. Ma concentram pe ceea ce ziua de maine mi-ar fi putut aduce, si nu pe binecuvantarile din prezent. Acum alcatuiesc in gand o lista a lucrurilor pentru care sunt recunoscatoare in fiecare seara.
3.Conflictul se afla in interiorul mintii tale
„Orice conflict pe care il vezi sau il experimentezi in lumea exterioara este o proiectie a egoului tau. In realitate, lumea este in pace si tu iti proiectezi frica de pace asupra lumii. Tu nu vrei sa-ti rezolvi conflictul interior, dar vrei sa-l indepartezi de tine. Asa ca-l proiectezi asupra altor oameni si crezi ca ei sunt cei care iti cauzeaza disconfortul. Ceilalti oameni sunt neutri, tablite goale pe care tu le colorezi cu propriile semnificatii si definitii. Apoi, reactionezi de parca aceste culori si definitii ar fi reale. Iar ca urmare, ei te trateaza in felul in care te-ai asteptat, facand profetia sa se auto-indeplineasca.”
In timp ce ingerii imi explicau acestea, am realizat cat de des i-am permis fricii sa-mi creeze momente dureroase. Dar intotdeauna am avut puterea de a alege gandurile si sentimentele pe care eu le-am atribuit situatiilor.
4.Purifica-ti dieta
„Hrana are o anumita vibratie, iar tu vrei sa vibrezi la fel de inalt si de fin cu frecventa la care aspiri. Hraneste-te cu fructe si legume proaspete, nuci si cereale integrale, deoarece au cele mai inalte frecvente vibrationale. Evita carnea, produsele lactate, alcoolul, zaharul, ciocolata si cofeina, care au cele mai scazute vibratii. Si aminteste-ti ca esenta tuturor alimentelor pe care le mananci te afecteaza mult timp dupa ce mancarea se digera.”
In momentul in care ingerii mi-au spus aceasta dieta mea era deja destul de sanatoasa. Renuntasem la carne rosie si alba si la alcool. Totusi, mai era loc de imbunatatiri, asa ca am urmat sfaturile si am adoptat o abordare alimentara cunoscuta sub numele Vegan. Imbunatatirea aspectului si a energiei au fost radicale si imediate! In loc sa simt ca-mi lipseste ceva, alegerea unei alimentatii mai sanatoase era usoara si naturala.
5.Nu da pentru a primi
„Renunta la a mai planifica rezultatele pe care le astepti ca urmare a ceea ce daruiesti. Vei primi rezultate pentru ca ai daruit – aceasta este o lege universala. Dar nu depinde de tine felul in care cauza si efectul vor circula. In plus, daca vei astepta ceva in schimb n-ai oferit in realitate nimic, pentru ca retii darul in constiinta ta, asteptand sa primesti ceva inainte ca tu sa-l eliberezi complet.”
Inca o data, m-am simtit jenata in timp ce ingerii vedeau in strafundurile sufletului meu. Stiau ca sunt o persoana generoasa. Totusi, trebuia sa recunosc ca daruiam uneori cu dorinta de a primi ceva in schimb. Cu o incredere totala in ingerii mei, am decis sa renunt la toate legaturile atasate de darurile mele pentru ceilalti. Aproape imediat am inceput sa primesc recompense surprinzatoare, cum ar fi noi propuneri de afaceri si experiente minunate cu prietenii





6.Petrece timp de unul singur in natura
„Sunetele si mirosurile naturii sunt invizibile, asa ca iti poarta mintea spre taramul invizibil al spiritului, unde lucrurile vibreaza mai inalt si mai rapid decat materia. Exista proprietati vindecatoare in natura. De asemenea, exista ingeri ai naturii foarte reali. Le poti cere acestor ingeri ai naturii sa te vindece. A sta in natura te ajuta sa te adaptezi ritmului natural al pamantului si deoarece sincronizarea si ciclurile fac parte din intreg, tu te vei sincroniza cu ritmul vietii.”
La indemnul ingerilor, m-am indepartat de biroul meu si am inceput sa-mi petrec orele pranzului afara. Aerul proaspat, razele de soare si parfumul florilor m-au ajutat sa patrund la niveluri mai profunde. Stau afara si ii rog pe ingerii naturii sa ma inconjoare.
7.Detaseaza-te de materie
„Atunci cand esti atasat de materie in gand, ramai atasat de produsele mintii si astfel ramai atasat de ego. Nu exista cale de a scapa de aceasta lege.”
Ingerii mei mi-au clarificat ca nu exista nimic rau in lucrurile materiale. Materia e neutra, dupa cum spun ingerii. Ei inteleg ca oamenii au nevoi materiale cum ar fi mancarea, imbracamintea si adapostul. Dar cand idolatrizam lucrurile materiale, cum ar fi atunci cand ne gandim continuu la bani si posesiuni, ne concentram asupra naturii noastre inferioare si nu asupra sinelui nostru superior.
8.Nu judeca
„Ii judeci pe altii ca o metoda de a te apara pe tine insuti, pentru a-i tine departe de tine, astfel incat sa nu te apropii de ei si sa te ranesti. Dar ti-am spus ca nu e nevoie sa te gandesti la siguranta ta. Tu esti in siguranta, iar un tipar de gandire dominat de ingrijorare in ceea ce priveste siguranta ta iti poate aduce exact lucrurile de care te temi.”
Ingerii au explicat ca atragem spre noi lucrurile la care ne gandim, indiferent daca sunt pozitive sau negative. Daca ma gandesc in mod obsesiv la pericolul fizic si emotional, creez un climat in care cele mai teribile temeri se adeveresc. Prin exercitiu, am inceput sa observ momentele in care ii judecam pe ceilalti oameni. Am inceput sa-mi eliberez temerile catre ingeri si am descoperit ca obiceiul de a judeca a disparut treptat.
9.Traiesti acolo unde ti-e focalizata constiinta
„Daca ai un gand lipsit de iubire – de exemplu de orgoliu, invidie sau ingrijorare – simti durere. Tu ESTI constiinta ta si simti efectele locului in care iti este focalizata constiinta. Tu nu-ti doresti durere. Asa ca, alege sa incredintezi luminii toate gandurile tale neiubitoare.”
La inceput, aceasta lectie a fost dureroasa. Intotdeauna am crezut ca circumstantele din exterior imi influentau fericirea. Si totusi, ingerii insistau ca lucrurile stau invers si ca gandurile mele erau cele care colorau lumea. Ei mi-au spus ca fericirea mea nu era legata de ceea ce aveam, ci de ceea ce gandeam.
10. Slaveste-l pe Creator in toate
„Nu cauta slava pentru tine insuti. In esenta, totusi, atunci cand il slavesti pe Dumnezeu, tu slavesti acea parte din tine care este una cu Dumnezeu. Prin slavirea Sa, stai departe de starea ta de ego si te centrezi pe constiinta sinelui tau superior.”
La inceput m-am simtit umilta de aceasta lectie, insa ingerii mei mi-au oferit un sprijin, amintindu-mi ca – deoarece sinele meu adevarat este una cu Dumnezeu – imi laudam adevaratul eu de fiecare data cand il slaveam pe Dumnezeu.
Sursa____Doreen Virtue, Ph.D.____

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Ingerii ne vorbesc prin intermediul numerelor






O cale prin care ingerii „ne vorbesc” este de a ne arata secvente numerice. Ati observat vreodata ca atunci cand va uitati la ceas, la o placuta de inmatriculare sau la un numar de telefon, vedeti repetate aceleasi numere? Nu este o simpla intamplare, ci mai degraba un mesaj din ceruri.




Inca din vremea lui Pitagora (apreciatul filozof grec), stim ca numerele sunt purtatoare ale unor vibratii puternice. Instrumentele muzicale si calculatoarele se bazeaza pe formule matematice, iar mesajele numerice ale ingerilor sunt la fel de exacte.
Semnificatiile fundamentale ale numerelor pe care le vedeti sunt urmatoarele:
0: Acesta este mesajul de iubire al Creatorului;

1: Urmariti-va gandurile si ganditi-va numai la dorintele si nu la temerile dumneavoastra, pentru ca altfel veti atrage ceea ce ganditi;

2: Pastrati-va credinta si nu renuntati la speranta;
3: Iisus sau alti maestri elevati sunt alaturi de dumneavoastra si va ajuta;
4: Ingerii va ajuta in aceasta situatie;
5: Va aparea o schimbare pozitiva pentru dumneavoastra;
6: Lasati in seama lui Dumnezeu si a ingerilor orice teama privind lumea fizica, materiala. Echilibrati-va gandurile referitoare la aspectele materiale si la cele spirituale;
7: Sunteti pe calea cea buna, deci mergeti inainte!
8: Belsugul se va indrepta spre dumneavoastra acum;
9: Lucrati conform misiunii personale fara amanare.







vineri, 25 noiembrie 2011

Tu stii ce inger te protejeaza ?


Fiecare zi a saptamanii este protejata de un inger, care are obligatia de a le apara de rele pe toate persoanele nascute in ziua respectiva. Pentru a afla care este ingerul tau pazitor, trebuie sa stii ziua in care te-ai nascut.

Cei nascuti in ziua de LUNI

Ziua de luni este guvernata de Luna. Cuvinte cheie: vise, idealuri, energie pozitiva, sanatate, success pe plan profesional, familie. Culorile norocoase: argintiu si alb. Pietre norocoase: piatra lunii sau perla. Ingerul care protejeaza persoanele nascute in aceasta zi este Arhanghelul Gabriel. Numele de “Gabriel” provine din limba ebraica si se traduce “Forta lui Dumnezeu”. Gabriel este seful ingerilor gardieni care pazesc Paradisul, are aripi mari din aur si este plin de bunatate si credinta. Potrivit legendei, acesta mai protejeaza si Luna, femeile insarcinate si copiii.

Cei nascuti in ziua de MARTI

Ziua de Marti este guvernata de planeta Marte. Cuvinte cheie: afaceri, reparatii, comert, studii, activitati sexuale. Culorile norocoase: rosu, roz si rosu aprins. Pietre norocoase: safir, rubin, granat. Ingerul care protejeaza persoanele nascute in aceasta zi a saptamanii este Samuel. Acesta este un adevarat magician si mai este considerat si “ingerul mortii” sau “ingerul luminat si otravitor”. In ciuda legendelor care fac referire la el, Samuel este un inger responsabil, care a avut grija de peste doua milioane de ingeri si protejeaza fiecare persoana nascuta in ziua de Marti.

Cei nascuti in ziua de MIERCURI

Ziua de Miercuri este guvernata de planeta Mercur. Cuvinte cheie: activitate, comunicare, prietenie, imaginatie, redactare, angajare. Culorile norocoase: portocaliu, bleu si gri. Pietre norocoase: rubin si ametist. Ingerul care protejeaza persoanele nascute in aceasta zi a saptamanii este Rafael. Acesta nu este doar protectorul persoanelor nascute Miercuri, ci si al planetei Mercur. Rafael mai este denumit si “ingerul vindecator”. Potrivit legendei, el aducea vederea celor orbi cu ajutorul organelor interne ale pestilor.

Cei nascuti in ziua de JOI

Ziua de Joi este guvernata de planeta Jupiter. Cuvinte cheie: studii, calatorie, prietenie, bunatate, putere. Culorile norocoase: purpuriu si albastru. Pietre norocoase: safir, ametist, ochi de tigru. Ingerul care protejeaza persoanele nascute in aceasta zi a saptamanii este Sachiel. Acesta era unul dintre cei mai puternici ingeri din Antichitate, fiind invocat de majoritatea oamenilor. Numele sau provine din ebraica si inseamna “Dumnezeu este perfect”, fraza care denota nu doar desavarsire, ci si putere, frumusete si abundenta pe plan profesional.

Cei nascuti in ziua de VINERI

Ziua de Vineri este guvernata de planeta Venus. Cuvinte cheie: comunicare, imaginatie, spirit creativ, incapatanare. Culorile norocoase: verd, albastru,roz. Pietre norocoase: smarald si jad. Ingerul care protejeaza persoanele nascute in aceasta zi a saptamanii este Uriel. Numele sau provine din ebraica si inseamna “Focul lui Dumnezeu” sau “Lumina mea este in Dumnezeu”. Ingerul lupta pentru o lume mai buna, incercand tot timpul sa faca tot posibilul pentru ca pe Pamant sa domneasca linistea, pacea si prietenia.

Cei nascuti in ziua de SAMBATA

Ziua de Sambata este guvernata de planeta Saturn. Cuvinte cheie: familie, prietenie, finante, risipa, batranete. Culorile norocoase: negru si indigo. Pietre norocoase: turcoaz si diamante. Ingerul care protejeaza persoanele nascute in aceasta zi a saptamanii este Cassiel. In ebraica numele sau inseamna “Tronul lui Dumnezeu” si face referire la solitudine si bunatate. Ingerul Cassiel mai este denumit si Ingerul lacrimilor si al tolerantei. Acesta se hraneste cu energia dragonului, dand dovada de multa forta si incredere in sine.

Cei nascuti in ziua de DUMINICA

Ziua de Duminica este guvernata de Soare. Cuvinte cheie: relaxare, cunoastere, concurenta, ambitie, incapatanare. Culorile norocoase: auriu, galben. Pietre norocoase: piatra soarelui, topaz. Persoanele nascute in aceasta zi pot fi considerate norocoase deoarece sunt protejate de 12 ingeri (pentreu 12 ore ale luminii). Arhanghelul Mihail este primul inger care are grija de ziua de Duminica (prima ora), iar dupa el urmeaza Anael (cea de-a doua ora), Rafael (cea de-a treia ora), Gabriel (cea de-a patra ora), Cassiel (cea de-a cincea ora), Sachel (cea de-a sasea ora), Samuel (cea de-a saptea ora), Mihail (cea de-a opta ora), Anael (cea de-a noua ora), Rafael (cea de-a zecea ora), Gabriel (cea de-a unsprezecea ora) si Cassiel (cea de-a douasprezecea ora).
Exista ingeri care lucreaza dublu in aceasta zi doar pentru ca toti oamenii sa fie protejati de  rau si de accidente .

sursa: kudika.ro
 

joi, 24 noiembrie 2011

Ingerii in diferite traditii ale lumii

Ingerii sunt permanent alaturi de noi intotdeauna si in orice situatie si nu doar alaturi de fiintele botezate, ci de toti oamenii, indiferent carei religii ii apartin. Rolul lor de intermediari intre cer si pamant, de mesageri ai lui Dumnezeu si de protectori ai oamenilor este mentionat in nenumarate traditii.
Ingerii – fiinte de lumina
Desi, mai ales in cazul traditiilor monoteiste regasim existenta ingerilor asa cum ii cunoastem noi astazi, prin intermediul descrierilor care au ajuns pana la noi, si alte religii si mitologii vorbesc despre existenta unor fiinte supranaturale al caror rol este asemanator cu cel al ingerilor. Si anume rolul de a ghida, de a proteja si incuraja fiintele umane.
Ingerii sunt fiinte de lumina care intermediaza contactul dintre sacru si profan, dintre cer si paman, dintre Dumnezeu si om – dupa cum exista ingeri protectori, ingeri ai vietii si ai mortii.
Studiind inceputurile religioase ale popoarelor Pamantului, gasim vorbindu-se si despre spiritele naturii, spirite pamantului, a apei, focului, aerului, despre stapanii fenomenelor naturale si despre demonii, care incarneaza principiul raului.
In cazul religiilor politeiste, linia de demarcatie dintre creaturile supranaturale si divinitate este neclara, in timp ce in cazul religiilor monoteiste este foarte neta si evidenta.
Numeroase marturii literare si religioase legate de lumea angelica nu il conduc, pe cel care studiaza acest domeniu, la informatii care sa ateste influenta reciproca pe care au avut-o una asupra celeilalte diferitele religii si traditii ale popoarelor in legatura cu aparitia ideii de inger. Insa apare clara experienta comuna care sta la baza tuturor traditiilor chiar pana in zilele noastre.
Ingerii in diverse traditii ale lumii

Primele dovezi ale credintei in existenta ingerior le avem chiar din timpurile asiro-babilonienilor, unde fiecare zeitate avea si emisarul ei. Acestea erau fiinte inaripate care strabateau cerul pentru a ajunge pe pamant, avand deci rolul de mesageri ai zeitatilor.
Exista si credinta ca fiecare fiinta are o divinitate protectoare. Acestea erau fiinte subtile cu puteri paranormale care sunt un fel de ambasadori ai oamenilor pe langa zeitati, dar care il abandonau daca se comporta urat, iertandu-l daca se indrepta.
In Persia, gasim o lume spirituala divizata in doua mari sectoare, ce sunt opuse una celeilalte: principiul binelui si al raului. Principiul binelui este slujit de o clasa de fiinte divine, numite “Fravashi“, care din multe puncte de vedere ne reamintesc de ingeri. Fiecare om are o astfel de fiinta divina, care il protejeaza si care il ajuta sa lupte impotriva influentelor demoniace.
Si in traditia Extremului Orient regasim existenta fiintelor angelice si demoniace, care formeaza o vasta si complexa cosmogonie.
Cat priveste India, de exemplu, inca si in ziua de astazi dupa secole de traditie vedantica, Universul este conceput ca o ierarhie de forte de toate tipurile. Aceste forte sunt permanent in actiune, fiind si pana astazi venerate de multi oameni credinciosi. Ca marturie sta si bogata iconografie care acopera templele indiene.
Alaturi de numerosi zei si zeite, regasim o multitudine indescriptibila de zeitati secundare, ingeri si demoni, spirite ale naturii, divinitati ale aerului, monstrii pamantului. In literatura hindusa gasim nenumarate povestiri despre continua lupta intre ingeri si demoni.
Atat buddhismul cat si brahmanismul, care au ajuns pana in TibetJava si Cambogia, sustin existenta a numeroase creaturi subtile care sunt prieteni ai omului si care se opun raului si tuturor fiintelor orientate negativ.
In Birmania si Pakistan se vorbeste despre existenta unor entitati numite “nats” care traiesc in interiorul fiintelor umane. Ei considera ca exista un numar infinit de astfel de fiinte, avand diferite misiuni. Prezenta lor, care uneori poate fi observata, este in general benefica, dar pentru a mentine protectia lor se considera ca este necesara realizarea cu consecventa a anumitor ritualuri special consacrate acestor fiinte. Exista si “nats” malefici. Putem spune ca mai ales in traditia Extremului Orient, dar si in traditia occidentala, regasim prezenta ingerului protector.
Cuvantul inger (angel) deriva din termenul grec “aggelos”, care inseamna “mesager” si care s-a transmis ulterior limbilor de provenienta latina sub forma de “angelos”. Dar in Grecia antica termenul avea o conotatie mai limitata, indicand zeitatile protectoare ale defunctilor: Ermete, care era ghidul si Artemide , zeitatea infernuluii si Zeus (numit “agazos aggelos”, adica “inger bun”), zeul suprem. In mitologia greaca si in special in celebrele poeme homerice, gasim zeitati care au functii foarte asemanatoare ingerilor din traditia noastra. De exemplu, Atena, in primul Cantec din Iliada actioneaza si il protezeaza pe Ahile intr-o maniera care se aseanmana foarte mult cu modul de a actiona a-l ingerului din traditia crestina. Fiinte inaripate, intermediari intre cer si pamnat, ce acompaniaza si scrierile misticilor sufiti, viziunile samanilor, legendele indienilor americani si cum am vazut deja hinduismul si buddhismul. Astfel ca, putem spune ca nu exista religie a Terrei care sa nu fi vorbit despre prezenta si rolul ingerilor.
Sursa: Misterele ingerilor